ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, καλή σας ημέρα.
Θέλω να σας ενημερώσω για ένα ακόμα σημαντικό γεγονός ,μία ακόμα παιδαγωγική δράση που έλαβε χώρα στις σχολικές εγκαταστάσεις του 23 ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας.


Χάρη στον ζήλο των εκπαιδευτικών του 23 ου Δ.Σ.Νικαίας,την αμέριστη συνδρομή των εκπαιδευτικών του 15 ου Δ.Σ.Ν του 7 ου και 4 ου Γυμνασίου Νικαίας είχα την τύχη και την τιμή,για μία ακόμα φορά, την τρίτη αυτής της σχολικής περιόδου,να παρουσιάσω πτυχές της Ναυτικής μας Ιστορίας καθώς και στοιχεία για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων της θάλασσας σε 400 και πλέον μαθητές των παραπάνω σχολείων.
Η παρουσίαση υλοποιήθηκε χάρη στην επαναλαμβανόμενη συνδρομή γνωστής αλυσίδας Σ.Μ.,η οποία επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 23 ου Δ.Σ.Νικαίας, τους οποίους και ευχαριστώ βαθύτατα.
Αυτό που με συγκινεί και μου δίνει τεράστια δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω ακατάπαυστα τις ανιδιοτελείς αυτές δράσεις είναι το τεράστιο ενδιαφέρον και η ακόρεστη δίψα των μαθητών που κυριολεκτικά με “βομβαρδίζουν” με εκατοντάδες εύστοχες ερωτήσεις.
Με την τρίτη κατά σειρά αυτή παρουσίαση της Ναυτικής μας Ιστορίας μέσα από τα έργα της συλλογής <<Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας>>για το σχολικό έτος 2016-2017,1300 και πλέον μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου των Δήμων Κερατσινίου,Κορυδαλλού και Νίκαιας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιόδους, γεγονότα και στοιχεία της Ναυτικής Ιστορίας και εγώ την μεγάλη τιμή να τους τα μεταδώσω.
Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά τους Διευθυντές,τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1 ου Γυμνασίου Κερατσινίου,του 9 ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού,του 23 ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας,του 15 ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας του 7 ου και του 4 ου Γυμνασίου Νίκαιας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Εύχομαι ολόψυχα και ζητώ για αυτό και την συνδρομή όλων σας,να ευαισθητοποιήσουμε φορείς και θεσμικούς παράγοντες της χώρας μας να συνδράμουν την ανιδιοτελή αυτή προσπάθεια προκειμένου, οι μαθητές ακόμα και των ορεινών και ακριτικών περιοχών της χώρας ν’ αποκτήσουν μια ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ναυτική μας Ιστορία.
Υ Γ. Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί δεν προβάλουν τα χαρακτηριστικά των ανήλικων μαθητών. Η μόνη φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από τα πλάγια είναι “θολή” προκειμένου να μην διακρίνονται ευκρινώς οι μαθητές.

Με εκτίμηση, Ευάγγελος Νέστορος Γρυπιώτης.

Leave a Reply

  • (not be published)