ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ NAYTIKO ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ «ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Στον φιλόξενο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου εκτίθεται μέρος της συλλογής μικροναυπηγικής «Ταξίδι στα κύματα της ιστορίας», ο Ευάγγελος Γρυπιώτης είχε την ευκαιρία να υποδεχτεί και να ξεναγήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο και το Ναυτικό  ΕΠΑΛ Καρδαμύλων της Χίου. Οι περισσότεροι από τους οποίους θ’ ακολουθήσουν το επάγγελμα του ναυτικού, σ’ ένα ταξίδι ναυτικής ιστορίας.

Οι μαθητές τιμώντας την ναυτική κουλτούρα, παράδοση και ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Ελληνικής ναυτοσύνης, παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον  την εξιστόρηση της μακραίωνης ναυτικής ιστορίας του τόπου μας  «σαλπάροντας» με τα ιστορικά σκαριά σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο.

Την ξενάγηση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Φώτης Κουβέλης, κλείνοντάς την με μία σύντομη ενημέρωση προς τους μαθητές γύρω από την σπουδαιότητα και τον σημαντικό ρόλο της εμπορικής ναυτιλίας για την πατρίδα μας.

Leave a Reply

  • (not be published)