ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΡΥΠΙΩΤΗ

Μία μοναδικά ξεχωριστή τιμή από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου την μακρινή ΙΑΠΩΝΙΑ, στον μικροναυπηγό και συγγραφέα ναυτικής ιστορίας Ευάγγελο Γρυπιώτη.

Στα πλαίσια της επίσκεψης στην Ελλάδα,( κατά το καθιερωμένο ταξίδι περίπλου της γης που διενεργεί ), στο λιμάνι του Πειραιά του εκπαιδευτικού πλοίου της Ακαδημίας Λιμενικού της Ιαπωνίας ( JAPAN COAST GUARD ACADEMY ) PL21 KOJIMA που σκοπό έχει να τιμήσει την επέτειο των 120 χρόνων από την υπογραφή διμερούς συνθήκης φιλίας, εμπορίου και ναυτιλίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ο Πρέσβης του Ιαπωνικού κράτους στην Ελλάδα και ο Κυβερνήτης του πλοίου, τίμησαν τον Ευάγγελο Γρυπιώτη με πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθεί στην δεξίωση για τον εορτασμό της 120ης επετείου φιλίας ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ επί του πλοίου ΚΟΤΖΙΜΑ.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου, οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Λιμενικού της Ιαπωνίας που διενεργούν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το πλοίο Kojima, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ναυτιλίας , το Αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και την έκθεση μικροναυπηγικής του MICROSHIPBUILDINC MUSEUM. όπου με τεράστιο σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή, με την συνδρομή Ιάπωνα μεταφραστή, «ταξίδεψαν» μέσα από την αφηγηματική περιγραφή του Ευάγγελου Γρυπιώτη, στην μακραίωνη ναυτική ιστορία της Ελλάδας.

Ο Ευάγγελος Γρυπιώτης μετά το πέρας της ξενάγησης, έκανε εκτενή αναφορά στην Ιαπωνική ναυτική ιστορία και την ενασχόληση του τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την μελέτη και τον σχεδιασμό πλοίων της ναυτικής κουλτούρας των λαών της Ανατολικής και νότιας Ασίας, Κίνας, Κορέας, Ιαπωνίας, Ταϋλάνδης, Βιετνάμ κ.α, γεγονός που ενθουσίασε τους αποφοίτους της Ακαδημίας.

Στο τέλος της ανταλλαγής στοιχείων και απόψεων οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Λιμενικού της Ιαπωνίας τίμησαν τον Ευάγγελο Γρυπιώτη με το μετάλλιο της JAPAN COAST GUARD ACADEMY και τον Επισείοντα του πλοίου KOJIMA.

Συγκινημένος βαθειά από την μεγάλη τιμή, ο Ευάγγελος Γρυπιώτης υποσχέθηκε ότι στο εξής θα αποτελούν ξεχωριστά «στολίδια» της συλλογής του MICROSHIPBUILDINC MUSEUM.

Leave a Reply

  • (not be published)