2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τριήρεις «τα ξύλινα τείχη» της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας

Με μία μοναδική σε σπανιότητα εκθεμάτων και παρουσίαση δεδομένων έκθεση μέρους της συλλογής «Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας» του υπό σύσταση Microshipbuilding Museum ξεκινά ένα ξεχωριστό ταξίδι στον χρόνο και την Ιστορία, προσεγγίζοντας πολυδιάστατα την λαμπρή νίκη των Ενωμένων Ελλήνων ενάντια στον Περσικό επεκτατισμό

Μία μεγάλων διαστάσεων μακέτα 2.50 μέτρα επί 5.50 μέτρα με τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου όπου εκτυλίχθηκε η περίφημη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και περισσότερες από 100 μινιατούρες πλοίων, «αφηγούνται» με έναν μοναδικό τρόπο την αρχή, την εξέλιξη «φάσεις», την στρατηγική και την περίλαμπρη νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών.

Ο επισκέπτης μαθητής – θεατής έχει μία μοναδική ευκαιρία να γίνει ο ίδιος Ναυμάχος και συντελεστής της νίκης των Ελλήνων με την συμμετοχή του στις φάσεις και την εξέλιξη της Ναυμαχίας.

Στο πρώτο μέρος, 1 Νοεμβρίου – 10 Απριλίου, η έκθεση αφορά εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν σχολεία και μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης απ’ ολόκληρη την Χώρα, με προγραμματισμένες επισκέψεις, σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Νίκαιας ΑΓ. Ι. Ρέντη.

Αλλά και ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00 και Κυριακή 11:00 – 13:00, όπου οι επισκέπτες θεατές θα βιώσουν την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής τους, (μέσα από την διαδραστική μακέτα), στην Ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Leave a Reply

  • (not be published)