ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Posted on September 28, 2021, 7:55 am
9 secs

Όταν καλείσαι να παρουσιάσεις μέσα από το έργο σου σε ένα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ μια από της σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας του τόπου σου, μα και του κόσμου ολόκληρου…. αυτή, της κοσμοϊστορικής ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τα συναισθήματα και η τιμή που νιώθεις ως δημιουργός, είναι αδύνατο να περιγράφουν με λόγια…!!!

120 Έγκριτοι Ιστορικοί – Σύνεδροι, από 27 χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών (Αυστρία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Ελλάδα) που έλαβαν μέρος στο «XLVI INTERNATIONAL CONGRESS OF MILITARY HISTORY»-«46ο Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας», τίμησαν με την παρουσία τους και ξεναγήθηκαν από τον Ευάγγελο Γρυπιώτη, τον Κλήμη Αγάπογλου και τους διερμηνείς του Πολεμικού Μουσείου, στην «περίφημη» μακέτα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας που φιλοξενείται μόνιμα στην αίθουσα Κλασικής Αρχαιότητας του Πολεμικού Μουσείου….!!!!

Οι εντυπώσεις των συνέδρων απερίγραπτες…!!!

Η τιμή για τους συντελεστές του έργου τεράστια….!!!!

Το έργο φιλοτεχνήθηκε για τις ανάγκες εκπαιδευτικών δράσεων με σκοπό να τιμήσει την επέτειο των 2500 ετών από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας (κάτι το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία) ….. και τώρα, μέσα από την αίθουσα Κλασικής Αρχαιότητας του Πολεμικού Μουσείου γίνεται Περήφανος Πρεσβευτής της λαμπρής αυτής Νίκης των Ελλήνων, σε ολόκληρο τον κόσμο…!!!

Στο σημείο αυτό νοιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση, να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του μοναδικού έργου.

Χάρη στην πολύτιμη συνδρομή
Του Δημάρχου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη
Την βαθειά πίστη ενός οραματιστή του Μιχάλη Λαγουμιτζή
Την αμέριστη συμβολή των σχολικών επιτροπών Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Νίκαιας ΑΓ. Ιωάννη Ρέντη και ιδιαίτερα των στελεχών τους
Λευτέρη Χατζηπαυλίδη ( Αντιδήμαρχο παιδείας)
Ηλία Σάμιο (Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης)
Όλγα φραγκοπούλου… (Οι επίπονες προσπάθειες της οποίας εξασφάλισαν την αθρόα επισκεψιμότητα μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης).
Τον ακάματο δυναμισμό της Δέσποινας Τρίγκα και των στελεχών του τμήματος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη και κυρίως την πολυπολιτισμική «διάθεση» των Village Shopping & More μέσα από την ανεκτίμητη συμβολή των διευθυντικών του στελεχών Γεώργιου Ράδου και Αθηνάς Σπηλιοπούλου, δημιουργήθηκε από την καλλιτεχνική ομάδα της Συλλογής Γρυπιώτη, μια μοναδική για τα παγκόσμια ίσως δεδομένα, πλατφόρμα οπτικοακουστικής προβολής του κοσμοϊστορικού αυτού γεγονότος…!!!!

Ένα έργο που αντικατοπτρίζει, σε διεθνές πλέον επίπεδο, τον σεβασμό και την προσφορά της ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ στην ιστορία και τον πολιτισμό…..!!!!!Set featured image

Με βαθιά εκτίμηση,
Ευάγγελος Νέστορος Γρυπιώτης

Leave a Reply

  • (not be published)