Η ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ «INSTITUTE DES HAUTES ETUDES DE DEFENCE NATIONALE» ΤΙΜΑ ΤΗΝ «ΣΥΛΛΟΓΗ ΓΡΥΠΙΩΤΗ».

Μία ξεχωριστή ξενάγηση από τον Ευάγγελο Γρυπιώτη στα στελέχη της Σχολής Εθνικής Άμυνας-Ναυτικός Τομέας της Γαλλικής Δημοκρατίας στα πλοία που κυριάρχησαν στην λεκάνη της Μεσογείου από τον 15ο πχ αιώνα έως και σήμερα.

Ο θαυμασμός των εκλεκτών επισκεπτών για το υπέροχο αυτό ιστορικό ταξίδι στο πέρασμα των αιώνων ήταν συγκινητικός, το ενδιαφέρον και οι απορίες σχετικά με την τέχνη της Μικροναυπηγικής και την ξεχωριστή προσφορά της στη ναυτική ιστορία ήταν εντυπωσιακό, κάτι που συγκίνησε τον δημιουργό.

Μετά το πέρας των ξεναγήσεων ο Ναύαρχος Διοικητής του Γαλλικού Ινστιτούτου απένειμε το μετάλλιο της σχολής στον Ευάγγελο Γρυπιώτη για την σημαντική προσφορά του στην παγκόσμια ναυτική ιστορία.

Ένα μετάλλιο της Σχολής Εθνικής Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας με «άρωμα αρχαίας Ελλάδας» μιας και το σύμβολο της σχολής είναι η Θεά της Σοφίας των Αρχαίων Ελλήνων, «η Θεά Αθήνα».

Ο Ευάγγελος Γρυπιώτης ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την τιμή που του έκαναν και αφιέρωσε το μετάλλιο στα μέλη της δημιουργικής ομάδας της συλλογής χάρη στην συνδρομή των οποίων εξωραΐζονται και τελειοποιούνται τα όμορφα αυτά σκαριά. 

Leave a Reply

  • (not be published)