ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ «ΓΡΥΠΙΩΤΗ» ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΧΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΟΥ XIAO JUNZHENG ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Τον Εξοχότατο Πρέσβη συνόδευαν η πρώτη γραμματέας της Κινεζικής πρεσβείας κυρία Zhao Feng και το μέλος της πρεσβείας κυρία Gao Shinan.

Σε ένα θερμό κλίμα ο κύριος πρέσβης ξεναγήθηκε από τον Ευάγγελο Γρυπιώτη και τον συγγραφέα, ποιητή Τάσο Λαμπρόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κίνα, στα έργα της συλλογής, γνωρίζοντας από κοντά πλοία που έγραψαν ιστορία στις θάλασσες ολόκληρου του κόσμου και την τέχνη της Μικροναυπηγικής που θέσπισε ο δημιουργός τους.

Τον συγγραφέα και ποιητή Τάσο Λαμπρόπουλο συνόδευε στην ξενάγηση η σύζυγος του, Maggie Chen.

Η φιλοσοφία, η κουλτούρα και ο ξεχωριστός τρόπος κατασκευής τους εντυπωσίασε ευχάριστα τον υψηλό επισκέπτη ενώ η παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων του καλλιτέχνη και της δημιουργικής του ομάδας, για την κατασκευή πλοίων σταθμών της μακραίωνης ναυτικής ιστορίας της Κίνας, την πανάρχαια ιστορία της οποίας μελετά επί χρόνια ο δημιουργός , τον γέμισε ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια.

Η παρουσίαση μέρους της μελέτης της Κινέζικης ναυτικής κουλτούρας από τον Ευάγγελο Γρυπιώτη, προκάλεσε στον κύριο πρέσβη ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό για το γεγονός, ότι ένας Έλληνας δημιουργός και η ομάδα του εκδηλώνουν τόσο βαθιά γνώση, αγάπη και σεβασμό στη ναυτική ιστορία της χώρας του.

Η προοπτική της διεύρυνσης της συλλογής «Γρυπιώτη» με έργα που αφορούν την πανάρχαια ναυτική ιστορία της δυναστείας των Χαν και της περιόδου των Τριών Βασιλείων γέμισε με ξεχωριστά συναισθήματα όλους τους παρευρισκόμενους που ευχήθηκαν στη συλλογή «καλές θάλασσες».

Leave a Reply

  • (not be published)